پنج شنبه 8 / 4 / 1392برچسب:, :: 15:30 :: نويسنده : ahmad & saman
به نظر می رسد که فناوری نانو به ژنراتور ها هم راه پیدا کرده است. چراکه دانشمندان موفق شدند، یکی از به صرفه ترین نانوژنراتور های جهان را طراحی کنند. این نانوژنراتور می تواند انرژی محیط را جمع آوری کرده و آن را به صورت انرژی الکتریکی در اختیارمان بگذارد. بنابر این می توانیم امیدوار باشیم که روزی دستگاه های الکترونیکی کوچکمان به جای باتری های معمولی از این نانوژنراتور ها استفاده کنند.
اما منظورمان از انرژی محیط چیست؟ این واژه در مورد این وسیله دامنه ای گسترده به خود می گیرد. کوچکترین حرکت یا لرزشی می تواند به این نانوژنراتور، انرژی کافی را برای تولید الکتریسیته بدهد. پس می توانید آن را در معرض نسیم ملایم قرار دهید و انرژی الکتریکی دریافت کنید. اگر نسیمی هم نمی وزید؛ می توانید از ضربان قلب خود استفاده کنید! پس قادر خواهيد بود که تقریبا از هر راهی دلتان خواست، انرژی الکتریکی دریافت کنید.
در نهایت، انرژی الکتریکی تولید شده در خازن های این نانوژنراتور ذخیره می شود. سپس قسمتی از آن صرف برق رسانی به سنسور های دریافت انرژی محیط می شود و انرژی باقی مانده می تواند جایگزین باتری برای هدست بلوتوث شما یا هر دستگاه رادیویی کوچک دیگری شود. ضمنا انرژی تولیدی این نانوترانزیستور به قدری است که امواج رادیویی دستگاه مورد نظر می توانند تا 9 متر برد داشته باشند. (قابل شناسایی باشند(
این تکنولوژی می تواند در دوربین های جاسوسی هم کاربرد پیدا کند و یا حتی مصارف پزشکی داشته باشد. و بدون شک، این یکی از فوق العاده ترين راه ها برای تامین نیروی گجت های کوچکمان است.
دو شنبه 1 / 11 / 1390برچسب:, :: 10:49 :: نويسنده : ahmad & saman
برای دانلود این ویدئو بر روی دانلود کلیک نمائید:
همچنین برای مشاهده تصاویری از ساخت این توربین بزرگ بر روی لینک زیر کلیک کنید. مراحل ساخت بزرگترین توربین بادی در کشور آلمان دو شنبه 1 / 11 / 1390برچسب:, :: 10:28 :: نويسنده : ahmad & saman
1) نحوه به وجود آمدن انرژي باد : انرژي باد، انرژي حاصل از هواي متحرك مي باشد. هنگامي كه تابش خورشيد بطور نامساوي به سطوح ناهموار زمين ميرسد سبب ايجاد تغييرات دما و فشار مي گردد و در اثر اين تغييرات باد بوجود مي آيد. همچنين اتمسفر كره زمين بدليل حركت وضعي زمين، گرما را از مناطق گرمسيري به مناطق قطبي انتقال مي دهد كه اين امر نيز باعث بوجود آمدن باد می گردد. جریان اقیانوسی نیز بصورت مشابه عمل نموده و عامل 30% انتقال حرارت کل در جهان می باشد.
2) توليد برق از طريق انرژي باد با استفاده از توربين بادي : مراحل كار يك توربين، كاملاً عكس مراحل كار پنكه مي باشد. در پنكه انرژي الكتريسيته به انرژي مكانيكي تبديل شده و باعث چرخيدن پره مي شود. در توربينهاي بادي چرخش پره ها انرژي جنبشي باد را به انرژي مكانيكي تبديل كرده، سپس الكتريسيته توليد مي گردد. باد به پره ها برخورد مي كند و آنها را مي چرخاند. چرخش پره ها باعث چرخش محور اصلي مي شود و اين محور به يك ژنراتور برق متصل مي باشد. چرخش اين ژنراتور، برق متناوب توليد مي نمايد.
برای مشاهده ادامه ی این موضوع و عکسهای بیشتر لطفا" به ادامه این مطلب بروید...
ادامه مطلب ... دو شنبه 1 / 11 / 1390برچسب:, :: 10:25 :: نويسنده : ahmad & saman
توربین های بادی محور عمودی توربین های بادی با محور عمودی نظیر ساونیوس ، داریوس ، صفحه ای ، کاسه ای و.... از 2 بخش اصلی تشکیل شده اند. یک میله اصلی که رو به باد قرار می گیرد و میله های عمودی دیگری که عمود بر جهت باد کار گذاشته می شوند. این توربین شامل قطعاتی با اشکال گوناگون بوده که باد را در خود جمع کرده و باعث چرخش محور اصلی می گردد. ساخت این نوع توربین ها بسیار ساده است ولی بازده بسیار پایینی دارد. در این نوع توربین ها یک طرف توربین باد را بیشتر از طرف دیگر جذب می کند و باعث می شود که سیستم لنگر پیدا کند و بچرخد. نتیجه این نوع طراحی این است که سرعت چرخش سیستم دقیقاً با سرعت باد برابر بوده و در مناطقی که سرعت باد کم است چندان کارآمد نیست. از مزایای این نوع توربین ها این است که ژنراتور و یا جعبه دنده می توانند در پایین نزدیک زمین جاسازی شوند. همچنین برج یا دکل نیاز به پشتیبانی آن ندارد و اینکه توربین نیاز ندارد که رو به باد گذاشته شود یعنی به جهت وزش باد وابسته نیست. از معایب آن می توان گفت که گشتاور تکانی (لنگر) در طول هر دوره تناوب تولید می شود و نصب توربین های محور عمودی روی برج ها سخت میباشد بدین معنی که آنها باید در جریانهای هوایی آهسته تر با اعتشاش بیشتر و نزدیک زمین با بازده استخراج انرژی پایین تر عمل کنند. مدل های مختلفی از نوع توربین ها بادی با محور عمودی که بر حسب نیروی رانش کار میکنند وجود دارد. این مدل ها عبارتند از مدل ساونیوس (یک پره یا چند پره) - مدل صفحه ای - مدل کاسه ای - مدلهای نوع نیروی بالابر یا لیفت مانند داریوس - مدل بال هواپیمایی - مدل با حرکت مار پیچی باد - مدل توربینی - مدل استوانه ای یا ماداراس - مدل خورشیدی - مدل وانتوری - مدل زانویی و ..... که البته برخی از اینها مربوط به انواع تاریخی هستند و دیگر کاربردی ندارند.
برای مشاهده ادامه ی این موضوع و عکسهای بیشتر لطفا" به ادامه این مطلب بروید...
ادامه مطلب ... دو شنبه 1 / 11 / 1390برچسب:, :: 10:20 :: نويسنده : ahmad & saman
نیروگاه برق آبی هیدروالکتریسیته (انرژی برق-آبی) اصطلاحی است که به انرژی الکتریکی تولیدی از نیروی آب اطلاق میشود. در حال حاضر هیدروالکتریسیته چیزی در حدود ۷۱۵۰۰۰ مگاوات یا ۱۹٪ (۱۶٪ در سال ۲۰۰۳) از کل انرژی الکتریکی تولیدی جهان را پوشش میدهد. هیدروالکتریسیته همچنین ۶۳٪ از انرژی الکتریکی تولیدی از منابع تجدیدپذیر را نیز شامل میشود.
در صد استفاده از نیرو گاههای برق آبی در جهان بیشتر نیروگاههای برق-آبی انرژی مورد نیاز خود را از انرژی پتانسیل آب پشت یک سد تامین میکنند. در این حالت انرژی تولیدی از آب به حجم آب پشت سد و اختلاف ارتفاع بین منبع و محل خروج آب سد وابستهاست. به این اختلاف ارتفاع، ارتفاع فشاری میگویند و آن را با H (مخفف Head) نمایش میدهند. در واقع میزان انرژی پتانسیل آب با ارتفاع فشاری آن متناسب است. برای افزایش فاصله یا ارتفاع فشاری، آب معمولاً برای رسیدن به توربین آبی فاصله زیادی را در یک لوله بزرگ (penstock) طی میکند.
برای مشاهده ادامه ی این موضوع لطفا" به ادامه این مطلب بروید...
ادامه مطلب ... دو شنبه 1 / 11 / 1390برچسب:, :: 9:58 :: نويسنده : ahmad & saman
ﺣﻔﺎﻇﺖ ﺗﻮرﺑﯿﻨﻬﺎی ﺑﺎدی در ﺑﺮاﺑﺮ ﺻﺪﻣﺎت ﻧﺎﺷﯽ از ﺻﺎﻋﻘﻪ
ﺧﻼﺻﻪ روزاﻧﻪ ﻣﯿﻠﯿﻮﻧﻬﺎ ﺻﺎﻋﻘﻪ ﺑﻪ واﺳﻄﻪ ﺑﯿﺶ از دو ﻫﺰار رﻋﺪ وﺑﺮق ﮐﻪ در ﻧﻘﺎط ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮐﺮه زﻣﯿﻦ رخ ﻣﯽدﻫﻨﺪ، ﺛﺒﺖ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ. اﯾﻦ ﺻﺎﻋﻘﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺷﺪت ﺟﺮﯾﺎﻧﯽ ﺗﺎ ﺣﺪود 200 ﮐﯿﻠﻮ آﻣﭙﺮ داﺷﺘﻪ و اﻧﺮژی ﻣﻌﺎدل 15 ﻣﮕﺎژول ﺑﺮ اﻫﻢ در ﺑﺮ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﮐﻪ اﯾﻦ ﻣﯿﺰان اﻧﺮژی ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ ﻫﺮ ﺳﺎزه ای ﮐﻪ در ﻣﺴﯿﺮ اﯾﻦ ﺻﺎﻋﻘﻪﻫﺎ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ آﺳﯿﺐ ﻫﺎی ﺟﺪی وارد ﮐﻨﺪ. ﺗﻮرﺑﯿﻦ ﻫﺎی ﺑﺎدی، ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺳﺎزه ﻫﺎی ﻓﻠﺰی ﺑﻠﻨﺪ و ﻣﺮﺗﻔﻊ داﺷﺘﻪ و اﻏﻠﺐ در ﻣﻨﺎﻃﻘﯽ ﻧﺼﺐ ﺷﺪه اﻧﺪ ﮐﻪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎی رﻋﺪ و ﺑﺮق در اﺗﻤﺴﻔﺮ آﻧﻬﺎزﯾﺎد اﺳﺖ. اﯾﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﻣﻮﺟﺐ ﺷﺪه ﮐﻪ ﺑﺴﯿﺎری از ﺗﻮرﺑﯿﻦ ﻫﺎی ﺑﺎدی ﮐﻪ درﺳﺮﺗﺎﺳﺮ ﺟﻬﺎن ﻧﺼﺐ ﺷﺪه اﻧﺪ ﺑﻪ واﺳﻄﻪ اﯾﻦ ﺻﺎﻋﻘﻪ ﻫﺎ آﺳﯿﺐ ﻫﺎی ﮐﻠﯽ را ﻣﺘﺤﻤﻞ ﺷﻮﻧﺪ. در اﯾﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺗﻨﻮع وﻣﯿﺰان اﯾﻦ آﺳﯿﺐ ﻫﺎ و ﺑﺮﺧﯽ از اﺻﻮل ﺣﻔﺎﻇﺖ ﺗﻮرﺑﯿﻦ ﻫﺎی ﺑﺎدی در ﺑﺮاﺑﺮ آﻧﻬﺎ ﺑﻪ اﺧﺘﺼﺎر ﻣﻮردﺑﺤﺚ ﻗﺮارﺧﻮاﻫﺪ ﮔﺮﻓﺖ.
دو شنبه 1 / 11 / 1390برچسب:, :: 10:8 :: نويسنده : ahmad & saman
همه چیز درباره انرژی باد و توربین های بادی
مقدمه: انرژی بادی بیش از 2000 سال است که مورد استفاده قرارگرفته است.اولین آسیابهای بادی در ایران مورد استفاده قرار گرفتند که از باد برای تولید انرژی مکانیکی استفاده می کردند. نام "آسیاب بادی" به این دلیل به کار رفت که هدف اصلی آنها آسیاب وخرد کردن غلات و تبدیل آن به آرد بود. باد یک پروانه(توربین) بادی را می چرخاند که به قرقره ها و تسمه هایی وصل بود و چرخهای آسیاب را به گردش در می آورد. در آغار سالهای 1900 آسیابهای بادی تغییرو بهبود یافتند و برای کشیدن آب از زیرزمین مورد استفاده قرارگرفتند و امروزه هنوز بدین منظور مورد مصرف قرارمی گیرند. پس از گسترش ژنراتورهای بادی، طولی نکشید که برای سرویس دهی در مناطق دور افتاده استرالیا یعنی جاهایی که برق از ژنراتورهای شهری تامین نمی شد، مورد استفاده قرار گرفت. از زمانهای نخستین، بشر با ساخت اولین آسیاب ها که قدمت آنها سال ششم میلادی ثبت شده است، نیروی باد را تحت کنترل خود درآورده است. به مرور زمان این تکنولوژی از تنوع برخوردار شده است از جمله کشیدن آب از چاه، آسیاب کردن غلات و تامین نیروی برق کارخانجات چوب بری و الوار سازی. در اواسط قرن نوزدهم تنها در انگلستان بیش از 10000 آسیاب بادی کار می کرد. آخرین دگرگونی در طول سالهای 1880 به وقوع پیوست زمانی که عمل گردش بادبانها به محرک و گرداننده یک ژنراتور الکتریکی تبدیل گشت.رشد این تکنولوژی ادامه داشت اما انگیزش تجاری واقعی زمان بحران نفت در 1970 رخ داد که توجه بشر را به تولید نیروی برق مداوم و ایمن معطوف ساخت. که این مستقیما به استقرار نیروی باد بعنوان منبع انرژی جهانی که سریعترین میزان رشد را داشته، منجر شد با بازاری که تنها در اروپا رشد متوسط سالانه 30 درصدی داشته است یعنی نرخ رشدی که فقط با صنعت کامپیوتر و ارتباطات از راه دور برابری می کند. هم اکنون تغییرات جوی و موضوعات امنیتی انگیزش بیشتری برای بوجود آوردن منابع انرژی متنوع که ادامه یافتنی باشند و آلودگی ایجاد نکنند را فراهم می سازد. تکنولوژی انرژی بادی در سالهای اخیربسرعت رشد کرده است و اروپا در راس این صنعت دارای تکنولوژی رفیع قرارگرفته است. توربین ها در حال ارزانتر و قدرتمندتر شدن هستند، با طول پره بیشتر که قادر است از مقدار باد زیادتری استفاده کند و بنابراین الکتریسیته بیشتری تولید نماید و هزینه تولید برق از منابع قابل تجدید را کاهش دهد. اولین مزرعه بادی تجاری در انگلستان در سال 1991 در دلابول واقع در کرن وال ساخته شد که از توربین های 400 کیلو واتی استفاده می کرد، در حالی که آخرین دستاوردها در بردارنده توربین هایی است که ده برابر از توربین های 400 کیلوواتی قدرتمندترند. حتی بعد از این که بطور متوسط 25-20 سال از عمر کاری توربین های بادی گذشت، این ارزش را دارند که بصورت آهن قراضه می توانند فروخته شوند.
برای مشاهده ادامه ی این موضوع و عکسهای بیشتر لطفا" به ادامه این مطلب بروید...
ادامه مطلب ... دو شنبه 1 / 11 / 1390برچسب:, :: 9:32 :: نويسنده : ahmad & saman
طریقه ساخت توربین بادی
تمامی عکس ها گویا هستند بنابراین احتیاج به توضیحی ندیدم
با این حال اگر توضیح بیشتری خواستید به منبع سایت سر بزنید
برای مشاهده ادامه ی این موضوع و عکسهای بیشتر لطفا" به ادامه این مطلب بروید... ادامه مطلب ... دو شنبه 1 / 11 / 1390برچسب:, :: 9:31 :: نويسنده : ahmad & saman
اجزاء داخلی توربین های بادی انرژي باد نظير ساير منابع انرژي تجديد پذير، بطور گسترده ولي پراكنده در دسترس ميباشد. تابش نامساوي خورشيد در عرضهاي مختلف جغرافيايي به سطح ناهموار زمين باعث تغيير دما و فشار شده و در نتيجه باد ايجاد ميشود. به علاوه اتمسفر كره زمين به دليل چرخش، گرما را از مناطق گرمسيري به مناطق قطبي انتقال ميدهد كه باعث ايجاد باد ميشود. انرژي باد طبيعتي نوساني و متناوب داشته و وزش دائمي ندارد. از انرژي هاي بادي جهت توليد الكتريسيته و نيز پمپاژ آب از چاهها و رودخانه ها، آرد كردن غلات، كوبيدن گندم، گرمايش خانه و مواردي نظير اينها مي توان استفاده نمود. استفاده از انرژي بادي در توربين هاي بادي كه به منظور توليد الكتريسته بكار گرفته مي شوند از نوع توربين هاي سريع محور افقي مي باشند. هزينه ساخت يك توربين بادي با قطر مشخص، در صورت افزايش تعداد پره ها زياد مي شود.
توربينهاي بادي چگونه كار مي كنند ؟ توربين هاي بادي انرژي جنبشي باد را به توان مكانيكي تبديل مي نمايند و اين توان مكانيكي از طريق شفت به ژنراتور انتقال پيدا كرده و در نهايت انرژي الكتريكي توليد مي شود. توربين هاي بادي بر اساس يك اصل ساده كار مي كنند. انرژي باد دو يا سه پره اي را كه بدور روتور توربين بادي قرار گرفته اند را بچرخش در مي آورد. روتور به يك شفت مركزي متصل مي باشد كه با چرخش آن ژنراتور نيز به چرخش در آمده و الكتريسيته توليد مي شود. توربين هاي بادي بر روي برج هاي بلندي نصب شده اند تا بيشترين انرژي ممكن را دريافت كنند بلندي اين برج ها به 30 تا 40 متر بالاتر از سطح زمين مي رسند. توربين هاي بادي در باد هايي با سرعت كم يا زياد و در طوفان ها كاملا مفيد مي باشند همچنين مي توانيد براي درك بهتر چگونكي عملكرد يك توربين بادي به انيميشني كه به همين منظور تهيه شده توجه كنيد تا با چگونگي چرخش پره ها٬ شفت و انتقال نيروي مكانيكي به ژنراتور و در كل نحوه عملكرد يك توربين بادي آشنا شويد. توربينهاي بادي مدرن به دو شاخه اصلي ميشوند :
لطفا" برای مطالعه ی متن کامل به ادامه مطلب بروید... ادامه مطلب ... چهار شنبه 11 / 7 / 1390برچسب:, :: 15:42 :: نويسنده : ahmad & saman
مشخصات فنی نیروگاه سوخت سوخت اصلی نیروگاه ، سوخت سنگین (مازوت) میباشد که توسط تانکرها حمل و از طریق ایستگاه تخلیه سوخت در سه مخزن 33000 متر مکعبی ذخیره میگردد. سوخت راه اندازی ، سوخت سبک (گازوئیل) است که در یک مخزن 430 متر مکعبی نگهداری میشود. آب آب مصرفی نیروگاه ، جهت تولید بخار و مصرف برج خنک کن و سیستم آتش نشانی ، از طریق چاه عمیق تامین میگردد. برای مشاهده ی متن کامل این بحث بر روی ادامه مطلب کلیک نمائید... ادامه مطلب ... چهار شنبه 4 / 7 / 1390برچسب:, :: 17:24 :: نويسنده : ahmad & saman
پيوندها نويسندگان |
|||||||||
|